Ostanak Lalatovića još upitan, a u Radnički na njegov zahtev stigao igrač iz Japana

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 15:10

Ostanak Lalatovića još upitan, a u Radnički na njegov zahtev stigao igrač iz Japana

I dok i dalje traju pregovori trenera Nenada Lalatovića i kluba iz Saudijske Arabije, Radnički iz Niša nastavlja sa transferima igrača koji dolaze na lični zahtev sadašnjeg šefa stručnog štaba. Najnovije pojačanje kluba sa "Čaira" je japanski internacionalac Rioheji Mićibući koji igra na poziciji polušpica.

Kao "kapitalno pojaćanje", iz niškog superligaša najavljuju dolazak 27-godišnjeg Mićibućija, a pregovore sa njim je, kako saopštavaju iz kluba, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vodio lično trener Nenad Lalatović. Trener Nišlija kaže da će Japanac biti jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije, a isto tvrdi i za centarfora Miljana Škrbića, koji je pre 2 dana zadužio dres Radničkog.

Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Pratim ga godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim - kaže Lalatović.

Novi-stari trener kaže da ga je lično preporučio Ivici Tončevu i ostalim čelnicima Radničkog, a kada su i oni videli o kakvom se igraču radi, ušli su u pregovore sa njegovim menadžerom Draganom Mrđom i uspeli da se dogovore. Pohvalno o Škrbiću; foto: FK Radnički

Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku i očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeva. Takođe, Škrbić će biti novi Nermin Haskić. Sjajan napadač, baš po mom ukusu. Bio je na korak od Partizana pre godinu dana, hvalio ga je Savo Milošević, a ja sam ubeđen da će ovde pokazati sav svoj potencijal, koji je ogroman - objašnjava Lalatović.

Mićibući je u karijeri igrao za japanskog drugoligaša Kofu i prvoligaša Vegalta Sendati, a bez kluba je od februara ove godine, pa u Niš dolazi kao slobodan igrač.

Igrači "kao na traci" dolaze u Niš nakon Lalatovićeve promocije, ali to i dalje ne znači da će njih u novoj sezoni trenirati upravo trener na čije insistiranje i dolaze. Ponuda iz Saudijske Arabije je i dalje aktuelna, ali još ništa nije dogovoreno, ponavlja Lalatović.

Ako se dogovorim to će biti milionski ugovor, koji ja i moj stručni štab prosto nećemo moći da odbijemo. Želim da poručim navijačima Radničkog da ne treba da brinu. Ako se i desi da odem, ovde je već formiran sastav koji će biti u vrhu srpskog fudbala. Doveli smo ozbiljne igrače, kojima su zagarantovani odlični uslovi. To im garantujem ja, to im garantuje i Ivica Tončev, koji je prema mom mišljenju najmoćniji i najsposobniji čovek u srpskom fudbalu, uz Galeta Obradovića - kaže aktuelni trener.

Za navijače Radničkog ima poruku - napravljen je izuzetan tim koji će biti u stanju da ispuni zacrtane ciljeve, bio on na mestu trenera ili ne.

Podsetimo, Mićibući nije prvi Japanac koji će igrati na "Čairu", pre njega je 2017. godine za Radnički igrao i njegov sunarodnik, vezni fudbaler Riota Noma.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.