Objavljena lista najskupljih gradova za život - evo gde je Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena lista najskupljih gradova za život - evo gde je Beograd

Prema rang listi "Mercera", u regionu su od Beograda jeftiniji za život Sarajevo (194) i Skoplje

Beograd se na rang listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao na 181. mestu, dok prvu poziciju, drugu godinu za redom, drži Hong Kong, prema najnovijem istraživanju njujorške konsultantske kompanije "Mercer".

Pored Hongkonga, na listi prvih 10 najskupljih gradova sveta još sedam je iz Azije - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokio (2), Singapur (3), Seul (4), Šangaj (6), Ašhabat (7), Peking (8), i Šendžen (10), a među vodećom desetorkom se našao i jedan evropski grad - Cirih na petom mestu, kao i američka metropola Njujork na devetoj poziciji.

Kada je reč o našem regionu, najskuplji grad za život je Ljubljana koja je zauzela 142. mesto, a slede Zagreb (143), Budimpešta (164), Tirana (166), Bukurešt (176) i Sofija.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.