OVO JEZERO JE SVETO: Ali, NIKAKO NE SMETE da uradite jednu stvar, inače će vas PRATITI NESREĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2020, 12:40

OVO JEZERO JE SVETO: Ali, NIKAKO NE SMETE da uradite jednu stvar, inače će vas PRATITI NESREĆA

Legenda kaže da svakoga ko ugleda odraz u vodi, što je jako teško, zbog stalne i guste magle, pratiće nesreća

Jezero Mašu se nalazi u Nacionalnom parku Akan-Mašu u severnom delu Japana, a narod Ainu ga smatra svetim.

Ali, legenda kaže da svakoga ko ugleda odraz u vodi, što je jako teško, zbog stalne i guste magle, pratiće nesreća. Takođe, Japanci veruju da na njegovom dnu živi ženski duh. Jezero je nastalo zbog vulkanske erupcije i postoji već 2.000 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Dubina mu je 212 metara, što ga čini jednim od najdubljih u Japanu, a smatra se i jednim od najčistijih na svetu. Vidljivost je oko 30 metara u dubinu. Jezero je ostalo netaknuto zbog toga što nema ni pritoke, ni izvore, već samo "stoji u mestu" i privlači turiste svojom tajanstvenošću i lepotom.

Ipak, prilazak obali jezera nije dozvoljen za turiste iz sigurnosnih razloga. Gusta magla koja ga okružuje i strme litice veoma ugrožavaju bezbednost posetilaca.

Posetioci ne smeju da plove, pecaju ili da se kupaju u jezeru, ali postoji nekoliko vidikovaca sa kojih je moguće posmatrati jezero sa sigurne udaljenosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.