Nisanova fabrika u Britaniji neće raditi ni tokom aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 09:50

Nisanova fabrika u Britaniji neće raditi ni tokom aprila

Nisan će obustavu proizvodnje u Britaniji, započetu sredinom marta, produžiti tokom celog aprila, budući da epidemija koronavirusa i dalje traje širom Evrope, saopštio je japanski proizvođač automobila.

"Tokom ovog perioda većina zaposlenih će biti na plaćenom odsustvu", navodi se u saopštenju kompanije, koja, po oceni Rojtersa, ima u vidu vladin program o pokrivanju 80 odsto troškova za plate radnika na prinudnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odmoru u iznosu do 2.500 funti (3.100 dolara) mesečno po zaposlenom.

Proizvodnja u Nisanovim fabrikama u Španiji takođe je obustavljena do daljeg, dodaju iz kompanije.

“Naš cilj je da kroz ovu krizu prođemo održavajući samo aktivnosti koje su od ključne važnosti za kontinuitet poslovanja kako bismo bili spremni za nastavak proizvodnje u Evropi kada za to dođe vreme”, navodi se u saopštenju Nisana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.