Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisan potvrdio da je Gon otpušten kao predsednik Upravnog odbora

Japanski proizvođač automobila Nisan potvrdio je danas da je Upravni odbor kompanije jednoglasno odlučio da optusti Karlosa Gona (Carlos Ghosn) kao predsednika tog tela posle njegovog hapšenja pod sumnjom lažnog prikazivanja svojih prihoda i zloupotrebi sredstava kompanije.

Upravni odbor Nisana održao je danas vanredni sastanak u sedištu kompanije u Jokohami.

Nisan je saopštio da je cilj da se maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << umanji uticaj tog slučaja na savez kompanije s francuskim Renoom i manjim japanskim proizvođačem automobila Micubišijem.

Pored Gona otpušten je i jedan od direktora Greg Keli.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta pošto je upravni odbor razmotrio detaljni izveštaj posle interne istrage o Gonovim navodnim zloupotrebama.

Ranije ove nedelje partner u savezu Reno je izglasao da zadrži Gona na mestu generalnog direktora, ali je imenovan Tijeri Bolor za vršioca dužnosti.

Tužioci u Tokiju navode da je Gon osumnjičen da je prikazao umanjene prihode za 44,6 miliona dolara u periodu od 2011. do 2015. godine.

Gon i Keli uhapšeni su u ponedeljak pod sumnjom da su prekršili zakone o finansijskom prijavljivanju, kao i za druge prekršaje.

Zamenik glavnog tužioca Šin Kukimoto rekao je danas novinarima da je Gonu dozvoljeno da se sastane sa zvaničnicima francuske ambasade i s advokatom, mada njegovom advokatu nije dozvoljeno da prisustvuje ispitivanju. Gon je u zatvoru u Tokiju i juče mu je produžen pritvor na još deset dana do 30. novembra.

Kukimoto je rekao da navodi o krivotvorenju finansijskog izveštavanja nose teške kazne zato što iskrivljuju finansijska tržišta i krše obavezu kompanije kotirane na berzi da bude transparentna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nissan otpustio Gona

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Japanski proizvodjač automobila Nissan potvrdio je da je Upravni odbor kompanije jednoglasno odlučio da otpusti Karlosa Gona kao predsednika tog tela posle njegovog hapšenja pod sumnjom lažnog prikazivanja svojih prihoda i zloupotrebi sredstava kompanije...Nissan je saopštio da je cilj da se maksimalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.