Najveći broj novozaraženih od maja, zaraza se proširila u noćnim klubovima Tokija

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 11:33

Najveći broj novozaraženih od maja, zaraza se proširila u noćnim klubovima Tokija

Tokio -- U Tokiju je danas registrovan najveći broj novozaraženih koronavirusom od početka maja, njih 107.

To izaziva zabrinutost od ponovnog skoka broja zaraženih u trenutku kada su mere relaksirane i ekonomija je počela da ožvljava.

Guvernerka Tokija Juriko Koike je na sastanku sa stručnjacima rekla da se zaraza širi i da je potreban dodatan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oprez.

Dodala je da su mnogi slučajevi povezani sa noćnim životom i pozvala je radnike iz klubova da se testiraju i preduzmu dodatne mere bezbednosti.

Vlasti su od bolnica zatražile da se obezbedi još 3.000 kreveta u slučaju naglog širenja zaraze.

Zvaničnici su potvrdili da je trenutno izdvojeno oko 1.000 kreveta za obolele od Kovida-19.

Najveći broj pozitivnih u poslednje vreme je u uzrastu od 20 do 30 godina koji su posećivali mesta za noćni provod.

Najveći rizik predstavlja to što mladi i ljudi sa posla zarazu mogu odneti kući i ugroziti starije i druge ugrožene grupe koji teže podnose ovu bolest.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tokio: Najviše novozaraženih u jednom danu od maja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2020

U Tokiju je danas, 2. jula, registrovan najveći broj novozaraženih korona virusom od početka maja, njih 107, saopšteno je iz Kriznog štaba tog grada, prenosi Asošijejted pres (AP).  Guvernerka Tokija Juriko Koike je na sastanku sa stručnjacima rekla da se zaraza širi i da je potreban dodatan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.