Najpoznatiji fotomodel u Japanu je digitalna osoba

Izvor: NovaEnergija.net, 29.Jan.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatiji fotomodel u Japanu je digitalna osoba

Najpoznatiji fotomodel u Japanu u prošloj godini bila je Ima. Ova devojka ima krupne oči, divnu nežnu kožu, pune usne i savršenu kosu. Upravo zbog ovih fizičkih kvaliteta, Imu smatraju najlepšom devojkom u Zemlji izlazećeg sunca. Međutim, ono što veliki broj ljudi ne zna kada je u pitanju ova devojka je činjenica da ona nije stvarna.
Njeno ime inspirisano je japanskom reči “Imma“, što u prevodu znači “sada”, i ona je produkt velikog CG modelovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Bez obzira na to što deo javnosti zna da ona nije stvarna, to nije sprečilo njene tvorce da s Imom postanu Instagram senzacija.
U ovom trenutku ovaj veštački model ima preko 15.000 pratilaca samo na društvenoj mreži Instagram, što je duplo više nego što je imala početkom prošle godine. Upravo zbog velikog broja pratilaca u Japanu, Ima je postala Instagram senzacija. U opisu na njenom profilu na Instagramu jasno stoji da je Ima produkt CG modelovanja i da je virtuelna osoba koja ne postoji. Ipak, ona na ovim fotografijama izgleda tako stvarno da je skoro nemoguće zaključiti da se ne radi o stvarnoj osobi.
Sudeći po istraživanju magazina “Grapee”, Ima je proizvod kompanije za modelovanje “ModellingCafeInc”. Na ovaj način radnici ove kompanije želeli su da pokažu svetu svoje umeće u modelovanju. Stručnjaci iz ove sfere koji dolaze iz drugih zemalja sveta potvrdili su da su japanski umetnici uradili fantastičan posao.
Model Ima je svoje prvo pojavljivanje u javnosti imao pre dve godine, ali mnogi smatraju da će upravo ova 2019. godina biti godina kada će Ima dostići zvezde.
Već je odabrana za model koji će se naći na naslovnici februarskog izdanja magazina CG, koji se izdaje u celom svetu, i već sada svi pričaju o njoj u dalekom Japanu.
Stručnjaci ističu da ovo nije prvi put da se virtuelni model prikaže ovako stvarno. Ranije je to učinila model Lil Mikuela.
U smislu tehničkog prikaza Ime, ona je na potpuno novom nivou. Eksperti tvrde da postoji nekoliko grešaka na ovom digitalnom modelu koje oni mogu da primete, međutim za oko prosečnog gledaoca one su potpuno neprimetne.

Izvor: Nezavisne novine
Foto: PrintScreen
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.