Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 14:47

Morijacu: Možemo da pobedimo Hrvatsku; Dalić: Znamo da će Japanci da se bore kao samuraji

Selektor japanske fudbalske reprezentacije Harime Morijacu izjavio je da njegov tim može da pobedi Hrvatsku u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, prenose japanski mediji.

Japan i Hrvatska igraće sutra od 16 sati.

"Srećan sam što smo prošli grupu, ali cilj nam je da dođe do četvrtfinala SP tako da imamo još jednu prepreku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uradićemo na terenu ono što moramo", izjavio je Tomijasu.

On je istakao da je Hrvatska kvalitetan rival.

"Posebno su kvalitetni na sredini terena. Naravno da neće biti laka utakmica. Imamo dovoljno kvaliteta da ih pobedimo i najvažnije je da verujemo u sebe. Dobro ćemo da se pripremimo i to ćemo da pokažemo na terenu", rekao je Tomijasu.

Najbolji strelac Japana Ricu Doan izjavio je da veruje u pobedu svog tima.

"Hrvatska je tvrda, čvrsta i odlučna ekipa. Spremni su za težak rad kako bi došli do rezultata, a to su pokazali pre četiri godine u Rusiji. Puni su iskusnih igrača, ali ne očekujemo lep meč", rekao je Doan.

Dalić: Znamo da će Japanci da se bore kao samuraji, ali imamo svoje snove

Znamo da će se Japanci boriti kao samuraji, ali mi imamo svoj san, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, prenosi hrvatski "Indeks".

Hrvatska i Japan igraće sutra meč osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Najvažnije je da respektujemo rivala, koji je pobedio dva svetska šampiona, Nemačku i Španiju, iako su gubili u prvom poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Mi nikoga ne smemo da potcenimo, znamo da će se boriti kao samuraji, ali ni mi nećemo drugačije da se postavimo. Znamo šta nam znaci ova utakmica. Ne smemo nikoga da potcenimo, a teren će da pokaže ko je bolji", izjavio je Dalić na konferenciji za novinare.

Hrvatska je pre četiri godine u finalu SP u Rusiji poražena od Francuske 4:2. Dalić je odgovorio na pitanje novinara da li će Hrvatska ima šanse da osvoji titulu u Kataru.

"Niko neće da bude srećniji od nas ako bude tako. Prvenstvo je dosta kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prvi stepenik, a kad ga prođemo videćemo šta dalje", naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je naglasio da se nada da Luki Modrić ovo neće da bude poslednje veliko takmičenje.

"Šta god da kažem za Luku, premalo je. Neka mu Bog da zdravlja, neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije poslednji nastup u dresu Hrvatske. Luka je kapiten i vođa, neka potraje još", rekao je Dalić, koji je istakao da je njegov tim spreman za produžetke i penal, ali je dodao da veruje u pobedu u regularnom delu igre.

Hansi Flik ostaje selektor Nemačke do EP 2024.

Selektor nemačke fudbalske reprezentacije Hansi Flik ostaće na ovoj funkciji do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine, prenosi "Sport1".

Flik (57) je preuzeo nemačku reprezentaciju prošle godine od Joakima Leva, a ima ugovor do leta 2024.

Fudbaleri Nemačke nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto su osvojili treće mesto u grupi E sa četiri boda.

"Sport1" navodi da članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) i dalje veruju Fliku, a cijene ga i reprezentativci ove zemlje.

Međutim, predsednik DFB-a Bernd Nojendorf očekuje da Flik što pre analizira igre Nemačke na SP 2022. i predloži moguća rešenja za probleme u pripremama za EP 2024. koje će biti održano u Nemačkoj.

Očekuje se da sastanak Flika i čelnika DFB-a bude održan tokom naredne nedelje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Hrvati su samo jedna prepreka do našeg cilja"

Izvor: B92, 04.Dec.2022

Selektor japanske fudbalske reprezentacije Harime Morijacu izjavio je da njegov tim može da pobedi Hrvatsku u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru...Japan i Hrvatska svoj meč igraju u ponedeljak od 16 sati..."Srećan sam što smo prošli grupu, ali cilj nam je da dođe do četvrtfinala SP tako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.