Ministar Mali razgovarao sa ambasadorom Japana Kacumatom o japanskim investicijama u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 16:54

Ministar Mali razgovarao sa ambasadorom Japana Kacumatom o japanskim investicijama u Srbiji

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahitom Kacumatom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa Kovid-19 i o japanskim investicijama u Srbiji.

Mali i Kacumata su se saglasili da se ceo svet susreće sa velikim izazovima nastalim usled pandemije virusa korona, te da je sada najvažnije da države nabave vakcine i da se građani vakcinišu. To će, složili su se, umnogome doprineti i boljoj ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situaciji.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, ministar Mali je naglasio da su japanske investicije od izuzetnog značaja za Srbiju, i dodao da naša zemlja želi da ima još više japanskih kompanija, tehnologije i znanja.

On se posebno zahvalio ambasadoru na investiciji japanske kompanije Tojo tajers, koja je krajem prošle godine počela izgradnju pogona za proizvodnju guma za automobile i kamione u industrijskoj zoni u Inđiji, a vrednost investicije je 382 miliona evra.

Kako je ministar dodao, posebno je značajna i najavljena investicija japanske kompanije Nidek, koja planira da uloži ogroman novac u izgradnju nove fabrike za električne motore u Srbiji.

Ambasador Kacumata je istakao da mu je posebno drago što japanska kompanija Itoču učestvuje u javno – privatnom partnerstvu za projekat deponije u Vinči, što je projekat od ogromnog značaja za zaštitu životne sredine u Beogradu i Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o obeležavanju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Japana, što će biti odličan povod za dodatno jačanje odnosa dve zemlje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prethodno uputio poziv japanskom caru da tim povodom poseti Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali razgovarao sa ambasadorom Japana o investicijama u Srbiji

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahitom Kacumatom...Sa njim je razgovarao o ekonomskoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa kovid 19 i o japanskim investicijama u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija...Ministar Mali je ambasadoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.