Dačić: Dvoje državljana Srbije sa kruzera zaraženo koronavirusom

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dvoje državljana Srbije sa kruzera zaraženo koronavirusom

Dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Dajmond princes" testirano pozitivno na koronavirus, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Ivica Dačić navodi da je reč o S. O. (29) i M. T. (30).

Ističe da Ministarstvo radi na tome da dobije od japanskog ministarstva spoljnih poslova informaciju kada će biti iskrcani i u koju će bolnicu biti smešteni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koji mogu da pozovu 24 časa", rekao je Dačić.
Dodaje i da im je rečeno da, ukoliko budu smešteni u bolnicu, treba da stupe u kontakt sa ambasadom.
"Poslednja grupa putnika, čiji je test na virus pozitivan, smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta", naveo je šef srpske diplomatije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona virus: Obolelo dvoje državljana Srbije u Japanu, svet se mora pripremiti za pandemiju

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

AFPJužna Koreja ima najveći broj obolelih posle Kine Novim korona virusom je zaraženo dvoje od 11 državljana Srbije koji se nalaze na kruzeru u Japanu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije. „Ministarstvo radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će...

Nastavak na Danas...

Državljanin Crne Gore sa kruzera "Dajmond Princes" ipak nije pozitivan na koronavirus

Izvor: B92, 25.Feb.2020

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da državljanin te zemlje, koji se nalazi na kruzeru "Dajmond Princes" ipak nije zaražen tim virusom...Za njega je prvobitno saopšteno da je pozitivan na koronavirus,..To su, naime, pokazali rezultati novog testiranja..."Japanski nadležni organi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.