Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 00:00

Legenda ne ide u Tokio: Mo Farah bez norme i šanse da brani zlato na 10.000 metara

Prvi put od 2004. neće ga biti na Olimpijskim igrama

Kakav peh za najdominantnijeg dugoprugaša 21. veka. Mo Farah neće u Tokiju braniti zlato na 10.000 budući da je podbacio na kvalifikacionom šampionatu u Mančesteru. Četvorostrukom olimpijskom šampionu je bilo neophodno vreme ispod 27 minuta i 28 sekundi, a on je distancu od deset kilometara istrčao za 27 minuta, 47 sekundi - dakle 19 sekundi sporije od norme.

Prva polovina trke nagovestila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je da je na tragu zacrtanog vremena, ali je od šestog kilometra ostao bez pratilaca i usledila je zahtevna solo deonica za čuvanje olimpijskog sna. Publika je pokušala da mu udahne energiju, ali mu je u poslednja dva kilometra opao ritam što je na kraju rezultiralo, za atletičara njegovog renomea, pravim fijaskom.

Tako je Ser Mo Farah ostao uskraćen za šansu da brani zlato koje je osvojio i 2016. u Rio de Žaneiru, kao i četiri godine ranije u Londonu. U prestonici Engleske, kao i u Brazilu slavio je i u trkama na 5.000 metara

"Hvala svima koji su me podržali. O moj Bože. Ne znam šta da kažem. Izašao sam i dao sve od sebe. Moram da budem zahvalan na karijeri koja je iza mene. Zahvalan sam na svemu što sam postigao do danas", rekao je Farah nakon završetka trke, a onda je upitan da li je ovaj petak nagovestio kraj njegove briljantne karijere.

"Teško pitanje. Ako ne mogu da se takmičim sa najboljima, ne idem tamo samo da bih završio u finalu. Večeras se pokazalo da nisam dovoljno dobar", zaključio je Farah

Britanski atletski tim za Tokio biće imenovan u utorak, ali prvi put od 2004. godine i Atine, Farah se neće pojaviti na Olimpijskim igrama. Možda je i bilo vreme, ipak gazi 39. godinu života.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.