Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 16:07

Lale namučile prvog favorita za zlato, ali nema rešenja za Noru Merk

Rukometašice Norveške dobile svetskog šampiona sa 29:27 i kolo pre kraja grupne faze obezbedile prvo mesto u Grupi A

Kolo pre kraja grupne faze olimpijskog turnira u Tokiju plasman u četvrtfinale obezbedili su Norveška i Holandija iz Grupe A, odnosno Švedska i Rusija iz Grupe B. Pred poslednje kolo preostalih osam reprezentacija imaju šanse da se nađu u nokaut fazi takmičenja na Olimpijskim igrama.

U derbiju kola, u duelu evropskog i svetskog šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bolji je bio vladar Starog kontinenta. Norveška je u neizvesnom meču pobedila Holandiju sa 29:27 i jedina zadržala maksimalan učinak posle četiri kola. Skandinavke su osigurale prvo mesto u Grupi A, pa poslednji meč grupne faze protiv domaćina Japana neće imati rezultatski imperativ, ali se očekuje nova pobeda Katrin Lunde i moćnih Norvežanki.

Ponedeljak, 04.00: (1,25) Francuska (10,0) Brazil (4,90)

Lale su pružile žestok otpor prvom favoritu za zlato u Tokiju. U finišu se igralo gol za gol do 56. minuta, kada su Norvežanke dodale gas i serijom 3:0 rešile pitanje pobednika. Fenomenalnu partiju pružila je Nora Merk, levoruka bombarderka ovogodišnjeg osvajača Lige šampiona, Vajpersa iz Kristijasunda. On je postigla devet golova, dok je šest delo levog beka Đera Veronike Kristijansen. Kod Holanđanki Inger Smits je postigla sedam, Snelder pet, a Abing je četiri puta zatresla mrežu Skandinavki.

Mađarska je iznenadila Španiju, dobila sa 29:25. To je prva pobeda našeg severnog suseda koji je ovim trijumfom zadržao šanse da se dokopa četvrtfinala posle uvodna tri poraza.

Podsetimo, titulu iz Rija pre pet godina brane Ruskinje.

OLIMPIJSKE IGRE, RUKOMETAŠICE – 4. KOLO

Subota

GRUPA A

Angola – Japan 28:25 (15:13)

Crna Gora – Južna Koreja 28:26 (13:11)

Norveška – Holandija 29:27 (16:13)

GRUPA B

Rusija – Francuska 28:27 (15:17)

Brazil – Švedska 31:34 (13:15)

Mađarska – Španija 29:25 (14:11)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.