Kina poziva Japan da ne uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina poziva Japan da ne uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Kina je pozvala Japan da ne uvodi jednostrane sankcije Severnoj Koreji, posle lansiranja severnokorejske rakete preko japanske teritorije, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Vang Ji je rekao da "jednostrane sankcije nisu u skladu s duhom rezolucija Saveta bezbednosti i za njih nema osnova u međunarodnom pravu, pa Japan ne treba da donosi pogrešne odluke".

On je dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nada da će Japan raditi na poboljašnju bilateralnih odnosa "obnavljanjem međusobnog poverenja i izgradnjom prijateljstva umesto razmišljanja o beskorisnim temama".

Lansiranje u utorak je podstaklo strah i ponovo pokrenulo debate u Japanu o odbrambenoj politici i pacifizmu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.