Kina: SAD je najveći izvor nestabilnosti na svetu

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: SAD je najveći izvor nestabilnosti na svetu

SAD su najveći izvor globalne nestabilnosti, saopštilo je kinesko ministarstvo inostranih poslova prenoseći reči državnog savetnika Vanga Jia.

Vang je rekao da američki političari "blate" Kinu širom sveta bez pružanja dokaza i koristeći politiku za suzbijanje legitimnih kineskih poslovnih interesa.

Vang je to izneo u razgovoru sa holandskim ministrom spoljnih poslova na sastanku ministara spoljnih poslova G20 u Japanu, saopštilo je ministarstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina optužuje: SAD je najveći svetski izvor nestabilnosti

Izvor: B92, 23.Nov.2019

SAD su najveći su izvor nestabilnosti na svetu, a njeni političari obilaze svet i neutemeljeno blate Kinu, izjavio je kineski ministar spoiljnig poslova...Da je SAD najveći izvor nestabilnosti izjavio je kineski ministar Vang Ji na sastanku zemalja članica G20 u Japanu...Odnosi dve najveće svetske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.