Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 18:36

Kapelo: Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju

"Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča", priseća se Don Fabio

Fabio Kapelo uživa u sećanjima na uspehe koje je ostvariovao sa Milanom početkom devedesetih godina prošlog veka, pa često u tamošnjim medijima priča o detaljima iz tog perioda.

Ovoga puta, legendarni Don Fabio u razglovoru za Il Giornale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otkrio da žali samo zbog jedne stvari, a ona se tiče Interkontinentalnog kupa i poraza od Sao Paula 1993. godine u Tokiju. Rosoneri su tada zamenili Olimpik iz Marselja, kojem nije dozvoljeno da nastupa kao šampion Evrope zbog skandala u vezi sa nameštanjem utakmica.

"Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata pre utakmice, da može da igra...", priseća se Kapelo.

(4,80) PARMA (3,60) MILAN (1,77)

Umesto Genija, na terenu se našao Rumun Florin Radučoju.

"Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča", poručio je Kapelo.

Milan je poražen od Sao Paula sa 2:3, a Radučoju je na terenu proveo 79 minuta, ali se nije upisao u strelce. Sao Paulo je odigrao odličan meč i na kolena bacio ekipu, koja je šest meseci kasnije postala prvak Evrope.

Legendarni strateg je insistirao na dovođenju Savićevića iz Crvene zvezde, ali je kasnije imao dosta nesporazuma sa jednim od najboljih igrača sa ovdašnjih prostora iz kraja prošlog veka. Ipak, sve se promenilo nakon čuvenog finala Lige šampiona protiv Barselone, u kojem je Genije bio najbolji akter utakmice u spektakularnoj pobedi nad Barselonom od 4:0.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.