Kakav fijasko: Na istorijski dan zapanjujući pad, tope se milijarde

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav fijasko: Na istorijski dan zapanjujući pad, tope se milijarde

Japanski ICT gigant SoftBank doživeo je fijasko prvog dana lasniranja IPO – akcije su potonule 15 odsto.

Iako se očekivalo da će lansiranje jednog od najvećih Ipo u istoriji izazvati pravi bum, akcije ove telekomunikacione kompanije počele su naglo da tonu. Tako se tope i milijarde tržišne vrednosti.

Snažna tražnja investitora za njenim akcijama dovela je do toga da SoftBank poveća broj akcija koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prodavala. Ali baš u nezgodno vreme: japanski indeks Nikei pao je za 7% od početka decembra, što je pad od 14% od početka oktobra.

Na konferenciji za novinare nakon zatvaranja tržišta, šef SoftBanka rekao je da su prvobitno i planirali da lansiraju IPO za septembar ili oktobar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.