Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIŠA KAMENJA U JAPANU U vulkanskoj erupciji poginuo vojnik, povređeno 14 osoba

Kamenje koje je izletelo iz vulkana Kusacu na istoku Japana nakon erupcije povredilo je najmanje 14 osoba, neke od kojih kritično, a u lavini koja je usledila nakon erupcije zarobljeno je i šest pripadnika Oružanih snaga Japana.

Pripadnici Oružanih snaga Japana su na planini vežbali zimske manevre, saopštio je ministar odbrane Icunori Onodera.

Svi su spaseni, međutim, većina ih je pretrpela prelome.

Kako prenosi BBC, jedan vojnik je izgubio život. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ova medijska kuća prenosi i da su delovi vulkana stigli i do kilometar udaljenosti.

- Crni dim nadvio se nad planinom i rečeno nam je da s evakuišemo - rekao je svedok, koji je dodao je oko 100 ljudi evakisano.

Agencija za požare i katastrofe upozorila je na kišu kamenja dva kilometara od vulkana.

Među 12 povređenih, dve osobe su u kritičnom stanju, a kako navodi Rojters, povređeni su vulkanskim kamenjem koje je izletelo nakon erupcije.

Erupcija vulkana Kusacu-Širane dogodila se rano ujutru, a kamenje je letelo i do dva kilometra od vulkanskog kratera.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erupcija vulkana u Japanu, ima povrijeđenih

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018

TOKIO - Kamenje koje je izletjelo iz vulkana na istoku Japan nakon erupcije povrijedilo je najmanje 12 osoba, neke od kojih kritično, a u lavini koja je uslijedila nakon erupcije zarobljeno je i šest pripadnika Oružanih snaga Japana...Pripadnici Oružanih snaga Japana su na planini vježbali zimske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.