KAKAV PREOKRET: Nemci ostvarili prvi trijumf u Japanu i IZBACILI afričku selekciju iz BORBE za 2. mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 06:08

KAKAV PREOKRET: Nemci ostvarili prvi trijumf u Japanu i IZBACILI afričku selekciju iz BORBE za 2. mesto

Preživeli paklenu četvrtinu.

Košarkaši Nemačke ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su savladali Nigeriju rezultatom 99:92.

Uprkos činjenici da su u trećoj četvrtini gubili sa ogromnih 11 koševa razlike (66:55), Panceri su smogli snage da preokrenu i izbace Nigerijce iz trke za drugu poziciju.

Naime, afrička selekcija je ovim porazom gotovo izgubila sve šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da stignu do drugog mesta, jer su u prvom kolu morali da čestitaju jednom od favorita za medalju, selekciji Australije.

Sa druge strane, Nemci su posle startnog poraza od Italije, uhvatili priključak za pozicijom koja vodi u narednu rundu, zahvaljujući Johanesu Vojtmanu koji je sa 19 poena bio najbolji igrač u pobedničkom timu. Uz rame su mu bili Danilo Bartel sa 14, Maodo Lo je dodao 13, a Obst 12 poena.

Ni 33 koša Džordana Nvore nisu pomogla Nigeriji da upiše trijumf. Ubedljivo najefikasniji akter meča je imao sjajan šut iz igre (13/20), dok je pomoć imao samo u Mije Oniju koji je ubacio 15 poena. Ostali daleko ispod dvocifrenog učinka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.