Japanski novinar: Važno za medije da idu i u konfliktne zone

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski novinar: Važno za medije da idu i u konfliktne zone

Japanski novinar Džumpei Jasuda, koji se tek vratio iz Sirije gde je bio tri godine u zatočeništvu, izjavio je da je za medije važno da idu na teren u konfliktnim zonama da bi dobili informacije, uprkos opasnostima.

"Čak i kada je situacija izuzetno teška, neophodno je ići na lice mesta i tražiti informacije. Novinari treba da vide šta se dešava, a ne samo da se zadovolje informacijama zaraćenih strana", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je Jasuda, koji je održao prvu konferenciju za novinare od kada se vratio u Japan.

Lekari su detaljno pregledali novinara i utvrdili da je u dobroj formi. Jasuda je tokom dva sata na konferenciji prepričavao uslove pod kojima je zatočen. Rekao je da je ponekad bilo izuzetno teško kad mu je zabranjeno da ispusti bilo kakav zvuk, ali je često imao korektan tretman sa ishranom i mogućnošću da gleda televiziju.

Jasuda je bio primoran da bude na dva video snimka džihadista otmičara. Novinar je rekao da nije saznao ko su mu tačno otmičari, koji su ga držali zatočenog 40 meseci.

Novinar je preko Turske otišao u junu 2015. godine u Siriju kako bi pravio reportaže, ali je skoro odmah otet.

Jasuda se na konferenciji za novinare izvinio zbog "brige koju je izazvao" i dodao da je sam izrazio želju da ode u Siriju potpuno svestan mogućih opasnosti.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Japanski novinar: Važno je za medije da idu i u konflitkne zone

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018

Japanski novinar Džumpei Jasuda, koji se tek vratio iz Sirije gde je bio tri godine u zatočeništvu, rekao je danas da je za medije važno da idu na teren u konfliktnim zonama da bi dobili informacije, uprkos opasnostima..."Čak i kada je situacija izuzetno teška, neophodno je ići na lice mesta i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.