Japanska menjačnica za kriptovalute izgubila 32 miliona dolara virtuelnog novca

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska menjačnica za kriptovalute izgubila 32 miliona dolara virtuelnog novca

Japanska menjačnica za kriptovalute Remikspoint (Remixpoint) prijavila je danas da je zbog hakovanja izgubila virutelni novac u vrednosti od 3,5 milijardi jena, ili 32 miliona dolara.

Kompanija Remikspoint sa sedištem u Tokiju koja vodi i kriptomenjačnicu BitPoint kao i poslovanje sa putovanjima, polovnim automobilima i energijom, izvinila se danas navodeći da su gubici potvrđeni od juče.

Ispituje se razlog za nastali gubitak koji uključuje bitkoine ali i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kriptovalute kao što su etereum i ripl.

Kompanija je navela da su oko dve trećine ovih gubitaka pogodili korisnike a ostatak sam Remikspoint. Sve transakcije menjačnice su zaustavljene.

Kompanija je navela da će rezultati istrage biti objavljeni što je pre moguće.

Japan je bio relativno otvoren za kriptovalute koje koriste tehnologiju nazvanju blokčejn, uprkos nekim velikim pljačkama. Zemlja je uspostavila sistem izdavanja dozvola da bi nadzirala upotrebu kriptovaluta. Bitkoin je legano sredstvo plaćanja u Japanu od aprila 2017.

Jedna od najvećih bitkoin menjačnica sveta, platforma za trgovanje Maunt Goks (Mt. Gox) iz Tokija hakovana je i otišla je u stečaj 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.