Italija u delirijumu zbog dva zlata u jednom danu

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 13:04

Italija u delirijumu zbog dva zlata u jednom danu

Navijački delirijum ponovo je zahvatio Italiju.

To se desilo nakon što suu Tokiju dva italijanska atletičara, Marsel Džakobs u sprintu na 100 metara i Džimbo Tamberija u skoku u uvis, u jednom danu, u samo desetak minuta razlike, osvojili zlatne medalje.

O velikom uspehu italijanskih atletičara u nedelju euforično izveštavaju svi mediji, a pobeda se slavi na ulicama i javni mestima, dok televizija Rai, kao i ostali TV kanali, neprestano ponavljaju snimke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobednika.

Društvene mreže su “usijane” od komentara i sasvim u bojama italijanske zastave. Džekobs (26) je, podseća agencija Ansa, prvi u istoriji italijanske atletike koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u trci na 100 metara, uz ro i sa novim evropskim rekordom.

Tamberi je pobedio u skoku u vis, podelivši prvo mesto sa katarskim skakacem uvis Mutazom Esa Baršimom, a njegov uspeh je utoliko veći što je pre takmicenja imao niz nezgoda, između ostalog i prelom noge.

Premijer Mario Dragi je telefonirao olimpijskim pobednicima da bi im rekao “da su ponos i slava Italije".

A predsednik Republike Serđo Matarela je poručio “da je to za njega lično i sve Italijane veliko priznanje i zadovoljstvo”.

Matarela je, kako prenosi agencija Ansa, podsetio atletičare da ih očekuje u palati predsednika Republike, kao što je obećao pre polaska sportista za Japan, da će svi oni koji osvoje medalje biti pozvani da lično prime čestitke u sedištu predsednika države.

Zlatne medalje na Olimpijskim igrama Italijani slave samo nekoliko sedmica nakon velikog trijumfa kada su osvojili Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.