Grafiti koji veličaju Srbiju na stadionu u Vukovaru

Izvor: RTS, 18.Apr.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti koji veličaju Srbiju na stadionu u Vukovaru

Na gradskom stadionu u Vukovaru osvanuli su grafiti koji vređaju hrvatsku policiju i veličaju Srbiju. Uprava fudbalskog kluba slučaj je prijavila policiji, koja je potvrdila da je uviđaj u toku, javlja HRT.
Prema fotografiji, koju je objavio HRT na svom portalu, na jednom od panoa je crvenim sprejem ćiriličnim pismom ispisano "Srbija do Tokija" i "MUP RH", zaokruženo pa precrtano.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << levoj strani panoa je nacrtan pas pored kojeg piše "Leksi", a na desnoj figura čoveka ispod kojeg piše MUP.
Zamenik predsednika HNK Tomislav Kovač je za HRT rekao da je reč o dobro odabranom tajmingu za ove grafite.
"Tajming je vrlo dobro odabran u smislu poruke ovih grafita, naše mišljenje je da su se tu našli zbog memorijalnog turnira vukovarskih branitelja", rekao Kovač, prenosi HRT.
Celi slučaj osudio je, navodi se, i Savet za branitelje grada Vukovara.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.