Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 14:03

Glas Serđa Skariola: Kako da budem srećan ako Gasol ili Ibaka ne odu u Tokio zbog NBA finala

Selektor Španije već razmišlja o eventualnim posledicama nedavno objavljenog kalendara najjače lige na svetu

Potpisi Serža Ibake i Marka Gasola sa klubovima iz Los Anđelesa, odnosno Klipersima i Lejkersima dodatno su osnažili ambicije kluba da odbrani šampionski prsten, ali ujedno i došli kao prst u oko nacionalnoj selekciji uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Prema nedavno objavljenom kalendaru najjače lige na svetu, potencijalna sedma utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala igrala bi se samo dan uoči početka Igara u Tokiju, što znači da bi Mark Gasol ili Serž Ibaka praktično mogli da propuste najveću planetarnu smotru u slučaju da Lejkersi ponovo budu u igri za šampionsku krunu i pogotovo ako serija ode u šest ili sedam utakmica.

“Kao selektor ne mogu da budem srećan što će dvojica igrača poput Marka Gasola i Serža Ibake možda da propuste Olimpijske igre ako zaigraju u NBA finalu, jer bi to ugrozilo moju selekciju igrača”, izjavio je Serđo Skariolo i dalje obrazložio svoju izjavu:

“Naravno da bih bio srećan za njih i njihovu šansu, pogotovo ako bi imali dobru ulogu u svojim timovima, što bi bilo krajnje interesantno. Raduje me to što su svi praktično već obezbedili sebi angažmane i to me čini smirenim”.

Skariolo je vodio Ibaku i Gasola kao pomoćni trener u Torontu, ali kako su obojica napustili Kanadu ove jeseni i to baš zbog klubova iz Los Anđelesa koji će i ove godine biti među glavnim kandidatima za titulu, iskusni stručnjak mora da počne da razmišlja i o varijanti bez njih dvojice u rosteru.

“Nije to toliko loša vest, ali jasno je svima da u slučaju sedme utakmice NBA finala, pod uslovom da je bude, znači da neko od njih dvojice neće igrati, jer se to dešava dan pre otavaranja Olimpijskih igara. Tajming je jako loš. Mnogo je rizično vreme, a mi moramo da razmišljamo o sebi”.

NBA plej-of planiran je da se igra od 22. maja do 22. jula, a Olimpijske igre startovale bi 23. jula. Španija je kao osvajač Mundobasketa obezbedila direktno učešće na završnom turniru, a inicijalni plan bio je da to bude takmičenje na kojem će od košarke da se oprosti legendarni Pau Gasol. Ipak, kako njegov oporavak od povrede stopala traje preko godinu i po dana i da od tada nije igrao takmičarsku košarku, sve su manje šanse da će to zaista da se dogodi.

Osim toga, Pauov mlađi brat Mark vodio je Furiju do zlata u Kini prošle godine i bio jedan od najboljih na celom prvenstvu, dok je Ibaka godinama praktično van nacionalne selekcije zbog NBA obaveza.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan,   NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.