Dva EP u 2021. poslednja kvalifikaciona takmičenja strelaca za Tokio

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 14:14

Dva EP u 2021. poslednja kvalifikaciona takmičenja strelaca za Tokio

Poslednja kvalifikaciona takmičenja za streljački turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju biće dva prvenstva Evrope koja će biti održana sledeće godine. Međunarodni olimpijski komitet prihvatio je predlog Svetske streljačke federacije o promeni kvalifikacionog sistema, koja je uslovljena pomeranjem Olimpijskih igara i otkazivanjem brojnih takmičenja zbog pandemije koronavirusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kvote za koje su strelci trebalo da se bore na Evropskom kvalifikacionom turniru u maju ove godine u Plzenju, biće podeljene na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u finskom gradu Lohja (26. februar - 8. mart 2021) i Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku (23.maj - 6. jun 2021).

Na EP vazdušnim oružjem biće podeljeno šest olimpijskih viza - po dve vazdušnom puškom za muškarce i žene i po jedna vazdušnim pištoljem u obe konkurencije.
Evropski strelci će na šampionatu MK oružjem u Osijeku „nišaniti" četiri kvote, po jednu u svakoj olimpijskoj disciplini: MK puška trostav muškarci, MK puška trostav žene, sport pištolj žene i pištolj brza paljba muškarci.
Istovremeno sa EP malokalibarskim oružjem, u Osijeku će biti organizovan i šampionat Starog kontinenta u gađanju glinenih golubova, koji će takođe biti kvalifikacono takmičenje za OI.
Na raspolaganju će biti šest kvota - po jedna u disciplini trap i po dve u skitu.
MOK i IŠF su predvideli i mogućnost da se šampionati u Lohji i Osijeku ne održe, u tom slučaju, spomenutih 16 olimpijskih ulaznica bi bilo raspoređeno na osnovu plasmana na rang listama Evropske streljačke konfederacije na dan 31.maja 2020. godine.
Dvanaest kvota će biti podeljeno i prema plasmanu na listama Svetske streljačke federacije. Po pravilima koja bi važila da Olimpijske igre nisu odložene, računale bi se liste od 31.maja ove godine. Sada je napravljena mala promena.
Gledaće se plasman na listama od 30.marta ove godine (pre nego što su suspendovana sva takmičenja), ali na njih će biti dodati i bodovi osvojeni na jednom turniru Svetskog kupa koji će biti održan u martu ili aprilu 2021.
Novi kalendar Svetskog kupa za sledeću sezonu još nije određen.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Evropska prvenstva 2021. poslednja kvalifikaciona takmičenja za strelce za OI

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2020

Dva evropska prvenstva naredne godine biće za strelce poslednja kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre...Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je prihvatio predlog Svetske streljačke federacije o promeni kvalifikacionog sistema, koja je uslovljena otkazivanjem brojnih takmičenja zbog pandemije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.