Danilović: Moglo je i teže; Maljkovićeva: Nadam se Drim timu

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Moglo je i teže; Maljkovićeva: Nadam se "Drim timu"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je su košarkaši i košarkašice mogli da dobiju i teže rivale i da se nada plasmanu u Tokio.

On je to izjavio posle žreba za kvalifikacione olimpijske turnire u obe konkurencije,

Košarkaši će igrati u grupi sa Dominikanskom Republikom, Novim Zelandom, Italijom, Senegalom i Portorikom, dok će košarkašice plasman na OI tražiti protiv SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nigerije i Mozambika.

"Mogli smo da dobijemo i teže grupe. Svakako je svima najveći cilj da učestvuju na Olimpijskim igrama. Neće biti lako, nadam se plasmanu na Olimpijske igre i žena i muškaraca, a sada se tek vidi koliki je značaj dobijanja organizacije kvalifikacionih turnira", izjavio je Danilović, prenosi KSS.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević saglasan je sa Danilovićem.

"Mislim da žreb mogao da bude i teži. U grupi imamo ekipe koje igraju atipično poput Novog Zelanda. Daleko je turnir, ima još sedam meseci, pa nije vreme za neke ozbiljnije prognoze. Italijani su uvek individualno jaki sa NBA igračima, oni predstavljaju najveću opasnost. Nadam se da ćemo igrati u najjaćem sastavu i da imamo dobre šanse da plasiramo na OI", rekao je Rakočević.

Selektorka ženske reprezentacije Srbije raduje se duelu sa Amerikankama.

"Mislim da je velika čast i privilegija što je i košarkašima i nama omogućeno da kvalifikacione turnire igramo kod kuće, pred svojim navijačima. To nam daje dodatni motiv i snagu, a mojim košarkašicama i meni podiže odgovornost na najviši nivo da se prikažemo u što boljem svetlu i obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Kada pričamo o sastavu naše grupe, moramo biti svesni i prihvatiti jasnu razliku u kvalitetu između muških i ženskih selekcija koje dolaze iz Afrike. U ženskoj košarci fizička snaga ozbiljno dolazi do izražaja, što retki i vrsni poznavaoci ženske košarke jako dobro znaju. Afrika je istinski napredovala u ženskoj košarci u poslednje vreme i njihove igračice su dominantne pre svega u francuskoj i u španskoj ligi. Njihova fizička sprema pravi veliku razliku, mnogo veću nego u muškoj košarci. Što se Sjedinjenih Država tiče, ogromno mi je zadovoljstvo što smo u istoj grupi i nadam se da će doći u najboljem sastavu, da bi ljudi shvatili koliko je ženska košarka lepa, da bi shvatili bogatstvo ženske košarke i ja se nadam da ćemo videti pravi 'Drim tim' u Beogradu u februaru", izjavila je Maljkovićeva.

Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković rekla je da obe selekcije imaju veliki izazov pred sobom.

"Naše košarkašice i košarkaši imace ispred sebe velike izazove pred domaćom publikom, jer nema lakih protivnika u ovim kvalifikacijama. U svakom slučaju, verujem da će obe reprezentacije Srbije, seniorke i seniori, spremni dočekati kvalifikacione turnire i da će uz veliku podršku sa tribina obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju", izjavila je Jokovićeva.

Ženski kvalifikacioni turnir na progamu je od 6. do 9. februara sledeće godine u hali "Aleksandar Nikolić", dok će muški biti organizovan od 23. do 28. juna u "Štark areni".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danilović: Nadam se plasmanu na OI i košarkaša i košarkašica

Izvor: RTS, 27.Nov.2019

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, posle žreba za kvalifikacione olimpijske turnire u obe konkurencije, rekao da su košarkaši i košarkašice mogli da dobiju i teže rivale i da se nada plasmanu obe selekcije u Tokio. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.