Basketaši Srbije šestom uzastopnom pobedom do polufinala!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 05:23

Basketaši Srbije šestom uzastopnom pobedom do polufinala!

Basket 3x3 reprezentacija Srbije pobedila je Letoniju sa 22:16 i plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Basketaši su nastavili sa sjajnim igrama u Tokiju i domogli se polufinala turnira.

Basketaši su zabeležili i šestu pobedu iz isto toliko mečeva, pa su kolo pre kraja potvrdili prvo mesto u grupi i plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

Letonija je povela dvojkom, ali je Bulut uzvratio istom merom i izjenačio. Letonci su sa linije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penala došli do novog vođstva, a uz to igrali čvrstu odbranu.

Poen Vasića je doneo izjednačenje, a potom je i Vasić zabeležio sjajnu rampu. Dvojkom Buluta Srbija je prvi put povela na meču sa 6:5, ali su Letonci sa dve vezane dvojke vratili prednost - 9:7.

Majstorović je pogodio za dva poena i doneo novi izjednačenje - 9:9. Srbija je došla do prednosti 13:11, ali su Letonci uspeli da izjednače.

Dejan Majstorović je sa linije bacanja ponovo doneo Srbiji dva poena prednosti, a potom je i Bulut pogodio za jedan, a onda i za dva poena.

Ratkov je sa penala doneo nov poen i prednost 18:15.

Letonci su postigli jedan, a onda je Majstorović pogodio dve dvojke i doneo Srbiji pobedu - 22:16.

Srpski tim sutra u poslednjem kolu igra protiv Rusije (11 sati). Polufinale i finale na programu su u sredu.

Ranije danas, basket 3x3 reprezentacija Srbije furioznom igrom došla je do pete pobede na Olimpijskom turniru u Tokiju i zadržala maksimalni učinak. Basketaši su deklasirali domaćina Japan, rezultatom 21:11.

Posle dva teška meča u nedelju, "orlovi" su današnji dan otvorili neverovatnom partijom protiv Japanaca i došli nadomak plasmana u polufinale.

Domović Bulut i saigrači su meč otvorili serijom 5:0, posle čega je bilo jasno da za domaćina nema povratka.

Srbi su pogađali iz svih pozicija, u prvih 13 poseda ubacili čak 10 poena i forsirali igru pod košem protiv znatno fizički inferiornijih rivala.

Proradio je i šut spolja, Japan je uspeo da smanji razliku sredinom utakmice, ali ne i da spreči neizbežno - ubedljiv poraz na poene, pre isteka regularnih 10 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.