BLINKEN SE HITNO OGLASIO, KIMOVE RAKETE PONOVO PRELEĆU JAPAN: Tokio objavio zastrašujuću informaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 07:18

BLINKEN SE HITNO OGLASIO, KIMOVE RAKETE PONOVO PRELEĆU JAPAN: Tokio objavio zastrašujuću informaciju

Severna Koreja veoma rizikuje, smatra on

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je danas da Severna Koreja rizikuje još veću osudu i izolaciju međunarodne zajednice ukoliko nastavi sa provokacijama, pošto je u utorak ispalila balističku raketu iznad Japana.

- Ako nastave ovim putem, to će samo povećati osudu, povećati izolaciju, povećati korake koji se preduzimaju kao odgovor na njihove akcije - rekao je Blinken na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Čileu, preneo je Rojters. Severna Koreja ispalila je juče ujutru balističku raketu koja je letela iznad teritorije Japana, prvi put za pet godina.

Raketa je prešla preko japanske teritorije i pala u Tihi okean. To je prvi put od 2017. da je raketa bila ispaljena u tom pravcu, a Japan je saopštio da je to verovatno najveća razdaljina koju je neka severnokorejska raketa dostigla i da je iznosila 4.600 kilometara. SAD su oštro osudile lansiranje balističke rakete preko teritorije Japana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.