Azijska tržišta: Indeksi rasli, odličan dan za japanske izvoznike

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi rasli, odličan dan za japanske izvoznike

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi porasli jer su ulagače ohrabrile pozitivne poruke o američkom gospodarstvu, jačanje dolara i bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija, pa su trgovinske napetosti pale u drugi plan.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 posto.

Najveći optimizam bilježi se u Tokiju gdje je Nikkei 225 skočio 1 posto. Izvoznici su predvodili dobitnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pa je Toyota skočila 1,6 posto, Honda 1 posto, a Panasonic 1,1 posto. Poticaj je, dakako, stigao od slabijeg jena i jačanja dolara.

Tržišta u Hong Kongu i Singapuru porasla su po 0,4 posto dok je Sydney ojačao 0,7 posto.

Ulagače su ohrabrili i optimistični komentari predsjednika američke središnje banke Powella, koji je u izvješću u Kongresu poručio da bi se era stabilnog rasta gospodarstva mogla nastaviti, a na pitanja zastupnika o trgovinskoj politici predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kazao je da se situacija prati. Powell je sugerirao da Fed prati razvoj događaja u vezi trgovinskih pitanja, a ulagači su to shvatili kao signal da bi Fed mogao usporiti tempo povećanja kamata ako uvidi bilo kakvu opasnost.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.