Azijska tržišta: Indeksi pali, brine mogućnost trgovinskog rata

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi pali, brine mogućnost trgovinskog rata

TOKIO - Na azijskim su tržištima indeksi pali jer su nakon komentara predsjednika SAD-a Donalda Trumpa ulagači manje optimistični u vezi napretka trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,2 posto. Nikkei 225 izgubio je 1,4 posto i dotaknuo je najnižu razinu u deset dana. Shanghai Composite Index srezan je 0,6 posto.

Predsjednik SAD-a Donald Trump kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << jučer kako nije zadovoljan posljednjim razgovorima između SAD-a i Kine i da još nema dogovora s Pekingom u vezi tvrtke ZTE Corp. Uz to, Trump je kazao i da je moguće da se summit između SAD-a i Sjeverne Koreje neće održati 12. lipnja, kako se planiralo.

Smanjeni prinosi na američke obveznice spustili su i dolar. Euro je prema dolaru blago ojačao, na 1,1754. Dolar je u odnosu na jen spušten 0,4 posto, na najnižu razinu u četiri mjeseca (111,395).

Najveći gubitnik valutnih tržišta bila je turska lira koja je potonula više od dva posto, na rekordno niskih 4,8450 nakon što su rejting agencije upozorile na planove Erdogana koji želi kontrolu nad monetarnom politikom. Od početka mjeseca lira je potonula gotovo 15 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Trump izazvao katastrofu u auto sektoru

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2018, 08:05

TOKIO – Na azijskim su tržištima investitori oprezni zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila...MSCI Asia Pacific Index porastao je blagih 0,1 posto, ali je japanski Nikkei...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.