Azijska tržišta: Indeksi na novim najnižim razinama u četiri mjeseca

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Maj.2019, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi na novim najnižim razinama u četiri mjeseca

TOKIO - Azijski su indeksi potonuli na nove najniže razine u četiri mjeseca. 

Nova razmjena oštrih riječi na relaciji Kina-SAD dodatno je pojačala opasnost dugotrajnog trgovinskog rata.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,1 posto potonuvši na novu najnižu razinu u četiri mjeseca.

Investitori pomalo okreću leđa dionicama i prebacuju se na obveznice pa su prinosu na njemačke obveznice blizu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rekordno niske razine.

Shanghai Composite Index oslabio je 0,8 posto dok je Hang Seng izgubio 0,4 posto. Nikkei 225 pao je 0,9 posto dok se australsko tržište spustilo 0,7 posto.

Porast američko-kineske napetosti izazvao je zabrinutost da Peking može iskoristiti svoj dominantni utjecaj izvoznika rijetkih elemenata kao oružje u trgovinskom ratu sa SAD-om. A ti se elementi koriste u širokom spektru proizvoda: od baterija tj akomulatora za električne i hibridne automobile, proizvodnju kompjutora, DVD-playera, vjetro-turbina, automobilskih katalizatora, televizora, lasera, supervodiča, pa do vojnog naoružanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.