Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 08:47

Asanu je Japan sigurna kuća: Stigao mu poziv, jedan je od dvojice napadača u reprezentaciji

Doskorašnji član Partizana u pohodu na Mundijal

Klupska karijera neizvesna – reprezentativna sigurna. Mada još nije poznata naredna destinacija Takume Asana posle svojevoljnog odlaska iz Partizana, zna se da će krajem ovog i početkom narednog meseca odigrati dve utakmice za selekciju Japana.

Tamošnji selektor Hadžima Morijasu uvestio je krilnog napadača na spisak fudbalera za mečeve protiv Mjanmara i Tadžikistina, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u okviru preliminarne runde azijskih kvalifikacija za Prvenstvo sveta. Iako je poslednji takmičarski susret odigrao pre tri sedmice, na gostovanju crno-belih novosadskom Proleteru, bivši član Arsenala očigledno uživa poverenje u otadžbini, ni pauza ga nije omela da bude deo tima koji će tražiti plasman u završnu eliminacionu rundu.

Možda je na to uticala činjenica da je baš tokom boravka u Humskoj Asano oživeo reprezentativnu karijeru, počeo da dobija redovne pozive, a da praksa nastavljena je iako se pred prvomajske praznike zaputio u Tokio, bez namere da se vraća u Srbiju.

„Iz iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. Dobar je čovek. Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju. Kandidat je za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razgovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši“, nedavno je izjavio Hadžima Morijasu, selektor Samuraja, Asanov učitelj iz vremena kad je najbolji strelac crno-belih ove sezone (21 gol) bio član Hirošime.

Zanimljivo, Asano je uz Juju Osaka iz Verdera jedini nominalni napadač na spisku od 26 kandidata za tim. Posledično tome, realno je očekivati da dobije više šansi nego na prethodna dva susreta: prijateljskim sa Južnom Korejom (igrao završnih 13 minuta) i kvalifikacionog sa Mongolijom (za poluvreme jedan gol dao, dva namestio).

Tri kola pre kraja kvalifikacione Grupe F, Japan je lider sa maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica. Do kraja preliminarne runde igra sa Mjanmarom 28. maja, Tadžikistanom 7. juna, a ciklus zavšrava osam dana kasnije duelom sa Kirgistanom.

Kompletan spisak Japanaca:

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.