Ambasador Japana: Srbija je ekonomski veoma napredovala

Izvor: Blic, 18.Okt.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Japana: Srbija je ekonomski veoma napredovala

Vlada Japana Srbiju vidi kao važnu državu za stabilnost regiona i podržava njene napore u procesu evrointegracija i na svemu što čini u pravcu regionalnog pomirenja, poručio je danas japanski ambasadro Đuićija Takahara na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić.

Ambasador Takahara je konstatovao da je Srbija ekonomski veoma napredovala i da je zadovoljan zbog dobrih odnosa dve zemlje, kao i zbog aktivnog interesovanja srpskog naroda za japansku kulturu i kuhinju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Premijerka Brnabić, koja je primila u oproštajnu posetu Takaharu, zahvalila se ambasadoru Japana na svemu što je učinio tokom svog diplomatskog mandata na unapređenju saradnje dve zemlje.

Ona je zahvalila je ambasadoru i na velikoj posvećenosti kada je reč o finansijskoj i humanitarnoj pomoći Japana Srbiji.

Premijerka Brnabić i ambasador Takahara su se saglasili da postoji potencijal za unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje izmedju dve zemlje i poručili da će dve vlade aktivno nastaviti da rade na tome.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Takahara: Japan podržava Srbiju u procesu evrointegracija

Izvor: Blic, 18.Okt.2017

Japanski ambasador Djuići Takahara izjavio je danas tokom sastanka s premijerkom Srbije Anom Brnabić da podržava napore Srbije u procesu evrointegracija i regionalnog pomirenja...Takahara je rekao da je Srbija ekonomski veoma napredovala i da je zadovoljan zbog dobrih odnosa dve zemlje, kao i zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.