Abe ima zahtev za Trampa

Izvor: B92, 08.Jun.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abe ima zahtev za Trampa

Vašington -- Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je daDonald Tramp na samitu sa Kim Džong Unom mora da pokrene pitanje japanskih državljana koje Pjongjang drži kao taoce.

Abe je na konferenciji s Trampom posle njihovog sastanka u Beloj kući rekao da predsednik SAD "u potpunosti razume" potrebu da najmanje 12 japanskih državljana, zatočenih u Severnoj Koreji, bude vraćeno svojim kućama, prenosi Asošiejted pres.

Naveo je da je Tramp "jedan od lidera koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u najvećoj meri razumeju to pitanje".

Tramp je obećao Abeu da će na samitu 12. juna pokrenuti pitanje otetih japanskih državljana u Severnoj Koreji i naveo da su tri američka državljanina koje je Severna Koreja oslobodila prošlog meseca "srećni" u svojim domovima.

Dodao je da američki student Oto Varmbir, koji je po povratku u SAD podlegao povredama zadobijenim u severnokorejskom zatvoru, "nije umro uzalud".

Japanski premijer je kazao i da svaki eventualni dogovor Trampa i Kim Džong Una mora da obuhvati i pitanje svih oružja za masovno uništenje i balističkih raketa srednjeg dometa.

Tramp je rekao i da veruje da će singapurski samit doneti "novu svetlu budućnost" Severnoj Koreji i svetu, i da će denuklearizacija Korejskog poluostrva voditi miru i prosperitetu "svih građana dve Koreje".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JAPANSKI PREMIJER IMA ZAHTEV ZA TRAMPA: Evo šta američki predsednik mora da uradi

Izvor: Kurir, 08.Jun.2018

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da Donald Tramp na samitu sa Kim Džong-unom mora da pokrene pitanje japanskih državljana koje Pjongjang drži kao taoce.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.