AUSTRALIJA SLAVI: Završeno plivački takmičenje u Tokiju! Za kraj SVETSKI REKORD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 07:12

AUSTRALIJA SLAVI: Završeno plivački takmičenje u Tokiju! Za kraj SVETSKI REKORD!

Uspešni i Amerikanci.

Plivačko takmičenje na Olimpijskim igrama, završeno je trkom muških štafeta 4 puta 100 metara mešovito. U samoj završnici imali smo priliku da vidimo svetski rekord.

Zlato je ponovo osvojila američka štafeta u sastavu: Rajan Marfi, Majkl Endru, Kejleb Dresel, Zek Epl koja je posle 12 godina postavila novo najbolje vreme ikada – 3:26.78.

Srebro je osvojila štafeta Velike Britanije, novim evropskim rekordom 3:27.51. Bronzana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Italija rezultatom 3:29.17.

Ipak najuspešniji bili su plivači iz Australija koji su u Tokiju dominirali u ženskoj konkurenciji, a to je dokazala i u štafeti 4 puta 100 mešovito.

Kajli Mekion, Čelsi Hodžis, Ema Mekion i Kejt Kembel osvojile su zlatu u vremenu novog olimpijskog rekorda – 3:51.60. Drugo mesto osvojila je američka štafeta rezultatom 3:51.73, dok je bronza otišla Kanađankama – 3:52.60.

Australijanke su sve do završne deonice bile iza Amerikanki. Tada je u bazen uskočila iskusna Kejt Kembel i donela svojoj štafeti titulu olimpijskog šampiona.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.