Zajedničko ulaganje u istraživanje: Jaguar i BMW se udružuju u proizvodnji električnih automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničko ulaganje u istraživanje: Jaguar i BMW se udružuju u proizvodnji električnih automobila

Najveći proizvođač automobila u Velikoj Britaniji, Jaguar Land Rover (JLR), i nemački BMW udružiće se kako bi smanjili troškove i pokušali da napreduju u trci za proizvodnju električnih automobila za masovno tržište.

Dve kompanije navode da će zajedno raditi na razvoju električnih motora, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << menjača i energetske elektronike u najnovijoj industrijskoj alijansi formiranoj za rešavanje izazova koje postavljaju električni automobili i automobili bez vozača.

Kako se navodi, zajednički će ulagati u istraživanje i razvoj, inženjering i nabavku kako bi podržale obimnu proizvodnju električnih automobila, omogućujući potrošačima da odustanu od automobila na benzin i dizel.

Tehnički direktor JLR-a Nik Rodžes kaže da partnerstvo biti obostrano korisno u vreme kada se automobilska industrija suočava s najvećom tehnološkom promenom.

Naveo je da se vremena menjaju i da su kupci sve više zainteresovani za električna vozila, te da je zato važno raditi na naprednoj tehnologiji.

Član upravnog odbora BMW-a Klaus Frojhlih kaže da će dve kompanije zajedno imati priliku da efikasnije zadovolje potrebe kupaca skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija na tržište.

BMV je bio jedan od prvih velikih proizvođača automobila koji je lansirao potpuno električni automobil, a i JLR ima i električni automobil, dok obe kompanije imaju niz hibridnih modela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.