Rešenje? Umesto otkaza, skraćuju rad na tri dana

Izvor: B92, 23.Sep.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje? Umesto otkaza, skraćuju rad na tri dana

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover će od oktobra skratiti radnu nedelju na tri sa pet radnih dana u fabrici u Kasl Bromviču.

Kompanija tako nastoji da izbegne ukidanje radnih mesta.

Ta mera će biti na snazi do početka decembra, izjavila je portparolka kompanije, a prenosi agencija Rojters, uz podsećanje da je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo nekoliko dana direktor Jaguara upozorio na negativne posledice Bregzita.

"U svetlu daljih poteškoća koje pogađaju auto industriju sprovodimo privremena prilagođavanja organizacije proizvodnje u Kasl Bromviču", navodi se u saopštenju Jaguara.

Direktor Jaguara Ralf Špet je prošle nedelje upozorio da bi nepostizanje sporazuma o Bregzitu koštalo Britaniju više desetina hiljada radnih mesta u auto industriji i da bi ugrozilo proizvodnju u toj kompaniji.

On je, takođe, rekao da je vlada u Londonu "demonizovala" dizelaše, što je za posledicu imalo gašenje 1.000 radnih mesta u Jaguaru ranije ove godine.
Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.