Jaguar pozajmljuje platformu i motore od BMW za kompaktne krosovere

Izvor: B92, 13.Avg.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar pozajmljuje platformu i motore od BMW za kompaktne krosovere

Britanski Jaguar Land Rover i nemački BMW mogli bi da uspostave još prisniju saradnju od najavljenog razvoja električnih automobila.

Kako prenosi magazin Wards Auto, JLR bi mogao da koristi platformu i motore bavarskog premijum giganta.

Jaguar planira razvoj kompaktnog krosovera i kupea, a u britanskoj kompaniji su verovatno procenili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da im se više isplati da iznajme BMW-ovu FAAR platformu od nove Serije 1 sa pogonom na prednje točkove nego da sami razvijaju novu.

Mali Jaguarov SUV-ovi će nositi oznaku Pace kao i modelima E-Pace i F-Pace, te nadolazeći "flegšip" J-Pace.

Konačna imena ovih modela nisu poznata, ali se spekuliše o oznakama A-Pace i B-Pace.

Međutim, u Jaguaru ne planiraju samo nove krosovere, već i standardne modele, a elegantnija verzija bi mogla da bude inspirisana hečbek konceptom R-D6 iz 2003. godine.

Novi F-Type bi takođe mogao da se oslanja na bar jedan BMW motor, dok bi od saradnje sa Bavarcima mogao da profitira i Land Rover, vraćanjem imena Freelander na BMW platformi, koga bi kasnije sledile nove generacije Discovery Sport i Evoque.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.