VEROVALI ILI NE: Palma učio Austrijance kako da pobede na izborima

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEROVALI ILI NE: Palma učio Austrijance kako da pobede na izborima

Lider JS i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma nalazi se u poseti Beču, gde se danas sastao sa rukovodstvom austrijske prestonice.

Palma je pre dva dana otputovao i poveo u Beč delegaciju od čak 700 studenata, desetak privrednika i političara a uspeo je da ugovorio i posetu tamošnjih privrednika koji bi kupili jagodinske fabrike.

Lider JS se sastao i sa vicegradonačelnikom Beča Johanom Gudenusom iz Slobodarske partije kojem je podelio i par saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako da pobedi na izborima. Naime, Marković je izneo svoj program - o dečjem dodatku od po 1.200 evra za svako dete, 3.000 evra koliko dobijaju bračni parovi od kojih jedan od supružnika ima 38 godina, 120 evra mesečno za nezaposlene trudnice i porodilje.

Palmini gosti u Beču, Foto Stevo Grkinić

Palma je poklonio i 3 hektara zemlje u industrijskoj zoni Jagodine, kako bi privrednici iz redova Slobodarske partije mogli da investiraju.

- Najpre bih se vama i vašem predsedniku Straheu zahvalio na peticiji protiv prijema Kosova u Unesko. Nikada vam nećemo zaboraviti tu podršku - rekao je Palma. On se osvrnuo i na nezaobilaznu temu - gej populaciju, a zanimljivo je da je sličnih stavova kao i Slobodarska partija, koja je kritikovala prethodnu gradsku vlast Beča sto je potrošila silne pare za semafore na kojima se gejevi drže za ruke.

- Jedini sam političar koji je zbog gejeva platio kaznu od 500 evra. Sad će ponovo gejevi da me tuže i traži svaki po pet hiljada evra... Ali nek me tuže, platiću, taman u da ih prebrojim, da vidim koliko ih stvarno ima - nasmejao je Palma sve u bečkoj skupštini.

Delegacija iz Srbije drugog dana posete sastala se sa direktorom za međunarodne odnose Udruženja industrijalaca Mihaelom Lovom. Dogovoreno je da bečki privrednici posete Jagodinu u decembru ili januaru, a cilj je, između ostalog, da se pronađe kupac ili strateški partner za Jagodinsku pivaru i fabriku kablova.

(J.V.)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.