Uhapšena nakon pokušaja da avionom prenese 75 zlatnika Franca Jozefa

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena nakon pokušaja da avionom prenese 75 zlatnika Franca Jozefa

Zbog pokušaja da iz Srbije u Beč odnese 75 neprijavljenih dukata sa likom austrijskog cara Franca Jozefa na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu uhapšena je 61-godišnja putnica iz okoline Jagodine. Iz Uprave carina kažu da je vrednost ovih zlatnika oko 9.000 evra.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz Republike Srbije, kažu u Upravi carina, kada su zlatnici otkriveni u ručnom prtljagu putnice koja je trebalo da se ukrca na let za Beč.

U njenom ručnom prtljagu otkrivene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su dve platnene torbice pune dukata sa likom austrijskog cara Franca Jozefa. Tu se nalazilo ukupno 75 dukata, čija se vrednost procenjuje na oko 9.000 evra - kažu u Upravi carina.

foto: Uprava carina

Dukati su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, dodaju iz Uprave, pošto je reč o putnici koja ima privremeni boravak u Beču.

Zlatnik Franc Jozef spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji. Pošto je prilično prepoznatljiv, u najvećem delu Evrope lako se može prodati i pretvoriti u novac - navode iz Uprave.

Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.