U Ćupriji i Jagodini samo pojedinačni slučajevi šuge

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ćupriji i Jagodini samo pojedinačni slučajevi šuge

Načelnik Centra za prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji Vesna Stefanović izjavila je danas da u stacionarnim ustanovama, domovima zdravlja i vrtićima u Pomoravskom okrugu nema šuge, a pojedinačne individualne prijave kod gradjana nisu neuobičajne.

"Zvanične prijave i informacije koje dobijamo iz naših ustanova i jedinica, nemamo informaciju da ima šuge bilo gde u stacionarima, ustanovama, vtićima", rekla je dr Stefanović.

Individualno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre svega ranijih godina, u ovo vreme ima pojedinačnih prijava kod gradjana, ali ništa neuobičajno, dodala je ona.

Medicinari zaposleni u Službama za kožne i venerične bolesti u Ćupriji i Jagodini ističu da se "skoro svaki dan susreću sa šugom kod pacijenata" i kažu da "neverovatno zvuči da medicinari Klinike za gastroenterologiju Kliničkog centra Srbiji, nisu odmah prepoznali bolest od koje se zarazilo 16 osoba".

Prema podacima ZZJZ u Ćupriji, u Pomoravskom okrugu 2003. godine je bilo "registrovano 318 obolelih od šuge (Scabies B 86) i šuga je bila na prvom mestu medju parazitarnim oboljenima".

Godine 2006. godine šuga je u Pomoravskomn okrugu bila na šestom mestu medju parazitarnim obolenjima.

Šuga je posledica niskog životnog standarda i loših socijalnih i higijenskih uslova stanovništva, ocenjuju medicinari.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Ćupriji i Jagodini samo pojedinačni slučajevi šuge

Izvor: NaDlanu.com, 08.Feb.2014

Načelnik Centra za prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji Vesna Stefanović izjavila je danas da u stacionarnim ustanovama, domovima zdravlja i vrtićima u Pomoravskom okrugu nema šuge, a pojedinačne individualne prijave kod građana nisu neuobičajne. .."Zvanične prijave...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.