Sveštenik u porti jagodinske crkve našao neobičnog gosta: 10 dana kasnije dogodilo se nešto prelepo

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 14:55

Sveštenik u porti jagodinske crkve našao neobičnog gosta: 10 dana kasnije dogodilo se nešto prelepo

Mladunče sove ušare, veoma korisne i zakonom zaštićene grabljivice s našeg podneblja, nađeno u porti crkve u Jagodini.

- Videli smo da je sposobno za samostalna život, odlično koristi kljun i kandže, samo uzima hranu i dobro vari hranu - rekao je danas Tanjugu direktor VSI za Šumadiju i Pomoravlje u Jagodini dr Zoran Rašić

Mladunče smo vratili tamo gde smo ga i pronašli, oko pet minuta je stajalo, kao u čudu, a zatim se samo popelo na drvo, oko deset metara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visine i ja verujem da je ono već noćas našlo porodicu, objasnio je Rašić.

Mladinče sove ušare pronašao je 18. maja sveštenik Aleksandru Gajić i pozvao VSI i dr Rašića.

- Ptiče je bilo staro između osam i deset nedelja, u dobroj kondiciji, lepo je jelo i napredovalo, a verovatno je ispalo iz gnezda i pretila mu opasnost da ga nešto ne napadne, psi lutalice, mačke", kaže dr Rašić i dodaje: "Kada smo ga doneli u VSI, pregledali smo ga da nema povrede, neku bolest, sve je bilo u redu, i zato je sve dobro završilo, do ponovnog susreta sa prirodom".

- Hranili smo ga noću, jer danju spava, pilećim mesom, vitaminima, mineralima, ukupno u tri obroka jelo je 80 grama hrane, i nastojali smo da se što manje družimo, da se ne navikava na čoveka, koji mu je potencijalna opasnost u prirodi - kazao je Rašić.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.