Sudija Višeg suda u Jagodini: Smrtna kazna treba da postoji za ekstremne slučajeve

Izvor: Blic, 09.Jan.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija Višeg suda u Jagodini: Smrtna kazna treba da postoji za ekstremne slučajeve

JAGODINA - Smrtna kazna treba da postoji za ekstremne slučajeve, a ubice Životija Živkovića zaslužuju smrtnu kaznu, jer je njihov zločin ekstremno težak - objašnjava za “Blic” Lepomir Milosavljević, sudija Višeg suda u Jagodini.

Sudija Milosavljević je, posle ponovljenog suđenja, izrekao Saši Banoviću (40) maksimalnih 40 godina zatvora, a Nenadu Vlajkoviću (26) 20 godina, zbog teškog ubistva Životija Živkovića, stanodavca iz Jagodine, koga su seksualno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i fizički maltretirali, pa ubili 28. marta 2011.

Zločin su počinili iz neshvatljivog motiva - jer je Živković otkazao stan Banovićevoj majci i ćerci.

- Kada sam gledao snimak kako su Banović i momak njegove ćerke Nenad Vlajković zverski šest sati mučili, tukli drvenim nogarima od stola i seksualno zlostavljali mirnog i povučenog Živkovića, terali ga na bludne radnje, bio sam u šoku. Pamtim neka slična ubistva, ali ne ovoliko monstruozna. Za ovakve ubice ne treba da bude popusta. Smrtna kazna je pretnja koja svim kriminalcima treba da stoji nad glavom - dodaje Milosavljević.

Sudija napominje da nije bilo dokaza da se osudi Ljiljana Milojević, Banovićeva ćerka, koja je pod pretnjom batina snimala ovaj krvavi pir.

- Ona je imala modrice na rukama jer ju je otac tukao da je natera da snima njegova zverstva. Pokušala je u nekoliko navrata da umije Živkovića i da mu da vode. Pozvala je i Hitnu pomoć koja je došla do kuće, ali kada su videli da niko ne izlazi, pomislili su da je lažna dojava, pa su se vratili - objasnio je sudija.

I Dragan Janićijević, predsednik Višeg suda u Jagodini, gledao je snimke torture nad Živkovićem.

- To su monstrumi. Čak su i inspektori i policajci, koji su čitav radni vek proveli na rešavanju ubistava, plakali kada su gledali taj snimak. To je bila kombinacija najsurovijeg seksualnog iživljavanja i batina. Živković je bio blago retardiran, čovek bez porodice, ali dobar i pošten - navodi Janićijević.

Povezane vesti: Sudija: Da postoji smrtna kazna, izrekao bih je za ovo ubistvo Osuđeni na ukupno 60 godina zatvora zbog silovanja i ubistva
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.