Srbija dobija NOVI AERODROM! Lokacija spremna, čeka se samo odluka Vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobija NOVI AERODROM! Lokacija spremna, čeka se samo odluka Vlade

U Jagodini će biti izgrađen aerodrom, određena je lokacija, izvršena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko područje i čeka se odluka Vlade o prenosu prava svojine na grad.

Veliki broj stranih investitora, koji obavljaju privrednu delatnost u Jagodini, uslovili su potrebu da se izgradi aerodrom, rečeno je u Gradskom veću Skupštine grada.

Strana ulaganja su uticala na ubrzan ekonomski, privredni i turistički razvoj grada, što je uslovilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i potrebu za izgranjom aerodroma koji bi, uz izgradnju nove komunalne delatnosti i sadržaja i osavremenjavanje postojećih, doprinelo daljnjem razvoju Jagodine i ovog područja, kao modernog, privrednog, kulturnog, turističkog i administrativnog centra Pomoravskog okruga, objašnjavaju u Gradskom veću.

Aerodrom će se graditi na Štipljanskom putu, katastarske opštine Vinorač - Voljevče, na mestu sadašnjeg Letilišta, udaljenog oko šest kilometara od centra grada.

Letilište je registrovano sa sertifikatom za upotrebu od 2010. godine. Površine je oko 40.000 kvadratnih metara i prvi je stepen budućeg poslovnog aerodroma u Jagodine. Po projektu imaće Upravnu izgradu, pistu, toranj, dve benzinske pumpe.

Aerodrom će moći da primi avione do 80 putnika "i imaće važnu ulogu u razvoju privrede i turizma Jagodine, Pomoravlja i ovog dela Srbije, između Beograda i Niša".

Izgradnja aerodroma je sutra i na dnevnom redu Skupštine grada.

Jagodina je aerodrom imala do 1951. godine.

BONUS VIDEO: Ovako je izgledao kolaps u Beogradu zbog zatvaranja Takovske ulice

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.