Sportski vikend u Jagodini i Ćupriji

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski vikend u Jagodini i Ćupriji

Tokom vikenda u Jagodini i susednoj Ćupriji održani su "Zlatni reket Jagodine", takmičenje u stonom tenisu, i turnir u futsalu. Ove sportske manifestacije okupile su mnogo mladih koji su, ili će tek biti, u dresu državne reprezentacije.
Više od dvesta takmičara iz Srbije, Makedonije u Bugarske "ukrstilo" je rekete na prvom turniru u stonom tenisu.

"Dobro je za reflekse i sviđa mi se mnogo", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže Neda Vasić iz Niša.
"Ja mislim da je ovo jedan od najtežih tehničkih sportova, recimo da napravite neki pokret ima toliko tih modulacija u zglobu, milimetarskih i to se godinama uči, tako da je to jedanfini sport a i veoma bitno dugovečan, možete ga igrati do duboke starosti", navodi Slađan Svrzlić iz Beograda.
Turnir je organizovao stonoteniski klub "Ekstrim spin" iz Jagodine, uz pomoć Sportskog saveza grada i Stonoteniskog saveza Centralne Srbije.
"Imamo goste iz cele Srbije, znači od Novog Sada, Sremske Mitrovice, preko Beograda, Bora, Pirota i tako dalje", kaže Boban Lazić iz "Ekstrim tima".
"Kada pogledate ovu salu i ovoliki broj dece nema sumnje da će neko sigurno biti član reprezentacije u nekom narednom periodu, mada ja moram da nagovestim da mi već imamo i kadetske i juniorske reprezentativce", navodi Saša Colić, predsednik Stonoteniskog saveza centralne Srbije.
Desetak kilometara dalje u susednoj Ćupriji nadmetali su se najbolji igrači futsala.
Pobednik sedmog zimskog turnira je ekipa Roto print, koja je u finalu sa 3:1 savladala prošlogodišnje pobednike fudbalere Sinda. Treće mesto osvojio je RB Kop.
"Mnogo znači kad ekipa postigne na početku golove, to jest gol ili otvori drugu ekipu tako da je posle toga sve bilo lakše", kaže Marko Radovanović, najbolji igrač turnira.
"U našoj zemlji jedan od najjačih turnira i to govori činjenica puna hala a sa druge strane i akteri koji su učestvovali to su svi naši reprezentativci i pokazali su da su svi majstori futsala", kaže Ivan Aleksić, direktor sportskog centra "Ada".
Zimski turnir u Ćupriji imao je nagradni fond od čak milion dinara, a pobednicima je pripao ček na 550.000 dinara. Reč je o jednom od najznačajnijih turnira u zemlji koji je ove godine okupio više od trideset timova. U pobedničkim ekipama igrali su gotovo svi reperezentativaci Srbije u futsalu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.