Palma stavio potpis u Egiptu, šta to znači za Srbiju

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma stavio potpis u Egiptu, šta to znači za Srbiju

U egipatskom gradu Mars Alamu, na Crvenom moru, potpisan je ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije.

Sporazum su potpisali predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, narodni poslanik Dragan Marković Palma i guverner te egipatske oblasti Ahmed Abdalah.

Kako je saopšteno, Marković, koji je izabran za predsednika Saveta, rekao je okupljenima, među kojima su bili ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović i brojni privrednici iz Egipta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Jagodine, zahvalio je najpre Egiptu što neće podržati ulazak takozvanog nezavisnog Kosova u Interpol.

"Za Srbiju je ovaj potez Egipta izuzetno važan kao i vaše obećanje da nikada nećete priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, jer ste mi, gospodine Abdalah, pre sastanka rekli da ne postoji nijedan dokument u Egiptu na kojem piše da je vaša država to učinila", rekao je Marković.

On je zahvalio i na egipatskoj inicijativi da se formira Poslovni savet dve zemlje i najavio da će obezbediti 100 najjačih srpskih privrednika koji će biti njegovi članovi .



"Želim da se vrati ono vreme iz perioda Josipa Broza Tita kada je ekonomska saradnja naših država bila na najvišem nivou. Za dva dana boravka u Egiptu od vas smo mnogo naučili, vi imate šest, a ja petoro unučadi i mi smo porodični ljudi koji nikada neće napraviti nešto protiv interesa država koje predstavljamo",
zaključio je Marković.

Pre potpisivanja ugovora, guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah je s privrednicima iz te oblasti, Draganu Markoviću i članovima privredno-političke delegacije poželeo dobrodošlicu istakavši da će rad Poslovnog saveta Egipta i Srbije doprineti poboljšanju ekonomske, turističke, zdravstvene, obrazovne i sportske saradnje dve zemlje, ali i Jagodine i egipatskih regija.

Abdalah je poželeo da odnosi Srbije i Egipta napreduju u budućnosti upravo zbog dobrih odnosa dve zemlje u prošlosti.

Marković na sastanku u Egiptu najavio da će guverner Abdalah 17. oktobra 2019. godine, na dan grada biti proglašen za počasnog građanina Jagodine.

Poseta privredno-političke delegacije grada Jagodine Egiptu se nastavlja u subotu u Hurgadi, gde će takođe imati sastanke sa egipatskim privrednicima i političarima.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Formiran Poslovni savet Egipta i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2018

U egipatskom gradu Mars Alamu, na Crvenom moru, potpisan je ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije, a sporazum su potpisali predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, narodni poslanik Dragan Marković Palma i guverner te egipatske oblasti Ahmed Abdalah...Kako je saopšteno,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.