Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 18:00

Palma sa lekarima i političarima otputovao u Hurgadu, sa njima i pevač koji će ih zabavljati

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, sa medicinsko-političkom delegacijom u kojoj je 130 ljudi, krenuo je jutros u Egipat u letovalište Hurgada, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Marković je najavio da je obezbedio donatore za odlazak 1.000 lekara i zdravstvenih radnika u Grčku, u junu.

U saopštenju stoji da su u delegaciji koja je krenula za Egipat zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida-19, iz Beograda, Niša, Kruševca, Jagodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ćuprije Paraćina, Despotovca i Rekovca.

Marković je naveo da su u delegaciji radnici iz Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović", Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Vojno-medicinske akademije. Tu su i radnici KBC "Bežanijska kosa", Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd, Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, kao i opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu. U delegiji su i radnici Doma zdravlja "Dr Simo Mlošević" u Beogradu i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

U delegaciji su i poslanici - Jadranka Jovanović iz Srpske napredne stranke i Marija Jevđić i Života Starčević iz Jedinstvene Srbije, kao i vlasnik kompanije za proizvodnju nameštaja iz Jagodine "Jela", Miroljub Radovanović.

Delegacija će boraviti u Hurgadi od 11. do 17. aprila.

Tokom boravka u Hurgadi privredno-politički deo delegacije imaće sastanke sa poslanicama egipatskog parlamenta koji će iz Kaira doći u Hurgadu, kao i sa više egipatskih privrednika. Medicinski deo delegacije, koji je i najbrojniji, obići će Klinički centar u Hurgadi i imaće razgovore sa svojim egipatskim kolegama, navedeno je u saopštenju.

"Ova delegacija ima i verski karakter jer je deo delegacije i zastupnik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković, koji će imati susret sa predstavnicima Koptske pravoslavne crkve u Egiptu", rekao je Marković pred polazak.

Putuje i pevač koji će zabavljati delegaciju

Marković je ranije najavio da je obezbedio donatore koje će pokriti troškove putovanja, u znak zahvalnosti lekarima jer su podneli najveći teret borbe protiv epidemije.

Prema njegovim rečima, za putovanje je dobio privilegovane cene u hotelima u Hurgadi, koje su mu domaćini dali "zbog toga što je prošle godine dobio Oskar popularnosti u Hurgadi – kao najpopularniji stranac u tom poznatom egipatskom gradu na obali Crvenog mora".

U delegaciji je i pevač Radiša Trajković Đani koji će, kako se navodi, delegaciju zabavljati u Hurgadi, bez honorara. U delegaciji je i veliki broj novinara.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.