Palma fudbalerima Jagodine: Zaposliću vam žene

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 10:51

Palma fudbalerima Jagodine: Zaposliću vam žene

Bivši fudbaleri FK Jagodina sastali su se u utorak sa predsednikom Skupštine grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom u vezi sa neisplaćenim zaradama.

Kako je saopštio "Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost", dve strane nisu postigle dogovor, pa su fudbaleri najavili ranije "obećane" proteste ispred opštine.

"Gospodin Marković se u ime grada ogradio od FK Jagodina na način da grad nema nikakve veze sa dugovima kluba iako je jasno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je grad finansirao klub. Gospodin Marković rekao je igračima da nema ništa lično sa dugovima kluba i da je napustio klub 11 meseci pre ispadanja kluba iz Super lige, iako je jasno da je najveći deo dugovanja nastao pre izlaska gospodina Markovića iz kluba", navodi se u saopštenju sindikata.



"Na pitanje igrača ko je odgovoran za dugovanja kluba, gospodin Marković je odbio da dâ odgovor. Gospodin Marković uputio je igrače da se obrate sudu iako je jasno da je ta procedura već prošla i da pravosnažne odluke sudova svi poseduju. Gospodin Marković je ponudio igračima da grad može da im zaposli žene iako niko od bivših igrača ne živi u Jagodini",
dodaje se u saopštenju.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je prokomentarisao ponudu čelnika opštine Jagodina.

"Bio sam prisutan na sastanku i odgovorno tvrdim da se niko nije žalio Palmi da mu žena na radi. Na njegovu ponudu i pitanje kako da zaposli bilo koga kada postoji zakonska procedura, samo se nasmejao", napisao je Poledica na Tviteru.

Bivši fudbaleri FK Jagodina su dali rok Skupštini grada od 10 dana da im isplati zaostale zarade ili će početi protest. Oni tvrde da klub i dalje dobija novac od transfera bivših igrača, ali da nisu poznati tokovi tog novca jer je u međuvremenu stvoren "fantomski klub Jagodina Tabane".

Jagodina je svojevremeno igrala u Superligi i čak osvojila Kup Srbije 2014. godine i nastupila u Evropi, ali je klub ugašen već 2018. zbog višemilionskih dugovanja.

Predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.

Fudbaleri FK Jagodina nisu prvi koji su pokrenuli protest zbog neisplaćenih zarada. Prethodno su se javnosti obratili bivši igrači čačanskog Borca, njih 25, koji su zapretili "nezapamćenim protestom" ukoliko im gradske vlasti ne isplate dugovanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.