Palma: Koliko dece imate?; Majka: Troje; Palma 6.000 VIDEO

Izvor: B92, 25.Dec.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Koliko dece imate?; Majka: Troje; Palma 6.000 VIDEO

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je primio građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega porodice sa više dece, starije i bolesne.

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv 'bele kuge' ima efekat", rekao je Marković.

Marković je naveo da su za pomoć dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki "infrastrukturni problem" jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je "rešena" još pre pet godina.

"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.

"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova."

"Poljoprivredni proizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište."

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

"Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće", izjavio je on.

"Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", rekao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Jagodini 2.000 socijalno ugroženih porodica htelo na prijem kod Palme gde je davana pomoć

Izvor: Beta, 25.Dec.2017

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je danas priredio prijem za gradjane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa."Za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.