Otkriveno ko je namestio mečeve Borca i Jagodine

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 11:08

Otkriveno ko je namestio mečeve Borca i Jagodine

U prethodnih pet godina Evropska fudbalska federacija (UEFA) poslala je 81 upozorenje zbog sumnjivih mečeva u Srbiji.

Najviše "čudnih" utakmica bilo je u periodu od 2017. do 2019. godine, a pre nego što su Borac i Jagodina kažnjeni.

"Nedeljnik" saznaje da je Borac kažnjen jer su se pojedini igrači kluba iz Čačka kladili protiv sebe (izgubili 1:0), kao i određeni fudbaleri i rukovodstvo kluba iz Jagodine.

Oni su se kladili da će izgubiti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri gola razlike, a Trajal je zaista pobedio 3:0.

"Potrebno je ne samo otkriti već i sprovesti istragu i prikupiti dokaze, sam FSS bez pomoći i saradnje sa svim članovima fudbalske organizacije i zainteresovanim stranama neće postići potpunu efikasnost u otkrivanju učesnika koji se bave nameštanjem fudbalskih utakmica ili bilo kojom drugom neregularnošću", izjavio je oficir za integritet FSS Svetislav Đurović.

Đurović je dodao da saradnja sa državnim organima protiče dobro, a ada je FSS dostavio informacije tužilaštvu i faktički inicirao pokretanje slučaja o nameštanju utakmica.

"Saradnja sa UEFA je vrlo dobra i smatram da će u narednom periodu biti veoma intenzivna. Uefa nam nudi pomoć kako u izradi pravnog okvira, prevencije, edukacije, monitoringa, istraživanju slučajeva, tako i drugim oblastima koje pomažu u otkivanju i dokazivanju neregularnosti. UEFA je veoma zainteresovana za sve slučajeve koji su pokrenuti kako na osnovu njihovih informacija tako i onih koje je FSS inicirao na osnovu sopstvenih informacija", objasnio je Đurović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA sumnja u 81 meč u Srbiji: Otkriveno kako su nameštane utakmice

Izvor: OkRadio.rs, 28.Apr.2021

U prethodnih pet godina je UEFA poslala 81 upozorenje zbog sumnjivih utakmica u Srbiji, a sada je otkriveno i kako se nameštaju mečevi u našoj zemlji. U prethodnih pet godina je UEFA poslala 81 upozorenje zbog sumnjivih utakmica u Srbiji, a sada je otkriveno i kako se nameštaju mečevi u našoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.