Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 13:45

Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u "Putevima Srbije" negirao delo

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je D. M., zaposlen u javnom preduzeću "Putevi Srbije" zbog sumnje da je iskorišćavanjem službenog položaja pribavio imovinsku korist drugim zaposlenima u tom preduzeću, za skoro 4.2 miliona dinara.
D. M., se tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Sumnja se da je on od 1. decembra 2015. godine do 31. decembra 2019. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao šef odseka Jagodina Leskovac, iskorišćavanjem službeng položaja i zloupotrebom ovlašćenja, obračunavao i odobravao neosnovane naknade za prevoz, odnosno dolazak i odlazak sa posla za 14 zaposlenih, koji su već imali organizovan prevoz.
Na taj način je, kako se sumnja, oštetio javno preduzeće za 4.191.379 dinara. 
D. M, je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu.
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni potupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnik Puteva Srbije negirao da je zloupotrebio službeni položaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušan Dragan M zaposlen u javnom preduzeću Putevi Srbije zbog sumnje da je iskoristio službeni položaj i pribavio imovinsku korist drugim zaposlenima u tom preduzeću u vrednosti od oko 4.2 miliona dinara...On...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.